Inloggen

Dagvaarding

Wat kunt u doen als u via de gerechtsdeurwaarder een dagvaarding (dit is officieel stuk waarin u wordt gezegd om op een bepaalde dag voor de (kanton)rechter te komen) heeft gekregen?

De behandeling van uw zaak bij de kantonrechter wordt een zitting genoemd.

U bent het eens met de tekst in de dagvaarding

U kunt het beste vóór de behandeling van uw zaak bij de kantonrechter bij de gerechtsdeurwaarder betalen. Een behandeling van uw rechtszaak kost namelijk nog meer geld. En wanneer de kantonrechter de schuldeiser (aan wie u moet betalen) gelijk geeft, moet u de kosten van die zitting ook betalen en loopt de schuld hoger op.

U kunt betalen via de Ideal link op deze website.

U bent het niet eens met de tekst in de dagvaarding

Als u het niet eens bent met de tekst in de dagvaarding dan heeft u drie mogelijkheden: 1. U reageert schriftelijk, 2. U reageert in een gesprek bij de rechter of 3. U reageert helemaal niet.

Als u schriftelijk reageert kunt u uw reactie en de bewijzen die erbij horen opsturen naar de rechtbank. Uw reactie en de bewijzen moeten dubbel opgestuurd worden naar de rechtbank. Het adres van de rechtbank staat in de dagvaarding. Uw reactie moet minimaal één dag voor de behandeling van de rechtszaak zijn ontvangen door de rechtbank. Stuur het dus ruim op tijd op.

U kunt ook naar de rechtbank gaan op het tijdstip dat in de dagvaarding staat genoemd. U kunt de rechter dan uitleggen waarom de eis volgens u niet klopt. De bewijzen neemt u mee en kunt u daar dan ook aan de rechter afgeven.

Als u helemaal niet reageert, dan zal de rechter na de behandeling van de rechtszaak beslissen over de eis.

Let op: in alle drie de mogelijkheden blijft het zo dat wanneer de kantonrechter de schuldeiser (aan wie u moet betalen) gelijk geeft, moet u de kosten van die zitting ook betalen en loopt de schuld hoger op.

Klik hier voor de stappen in de dagvaardingsprocedure kanton.

Contact

Altijd bereikbaar

Contact

Ma. t/m vr. 9.00 - 17.00 uur
Willem II Straat 33-35, 5038 BC Tilburg

Postbus 737
5000 AS Tilburg

Tel.: 013 - 5838080
Ma. t/m vr.: 9:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30
Fax: 013 - 5434359

Plan uw route