Inloggen

Dagvaarding

Wat kunt u doen als u via de gerechtsdeurwaarder een dagvaarding heeft ontvangen om voor de kantonrechter te verschijnen?

U bent het eens met de inhoud van de dagvaarding

Wanneer u het eens bent met de inhoud kunt u het beste voorafgaand aan de zitting van de kantonrechter bij de gerechtsdeurwaarder betalen. Een rechtszitting kost namelijk nog meer geld. Wanneer de kantonrechter de schuldeiser gelijk geeft, komen de kosten van die zitting voor uw rekening en loopt de schuld hoger op.

U bent het niet eens met de inhoud van de dagvaarding

Als u het niet eens bent met de inhoud van de dagvaarding dan heeft u drie mogelijkheden: u reageert schriftelijk, mondeling of helemaal niet.

Als u schriftelijk reageert dan kunt u uw reactie en de daarbij behorende bewijsstukken – in tweevoud – opsturen naar het kantongerecht. Het adres staat in de dagvaarding vermeld en het schriftelijk verweer dient minimaal één dag voor de zitting te zijn ontvangen.

U kunt ook naar de zitting gaan op het tijdstip dat op de dagvaarding staat vermeld. U kunt de rechter dan uitleggen waarom de vordering volgens u niet klopt en u kunt daar dan tevens de bewijsstukken van aan de rechter afgeven.

Als u helemaal niet reageert, dan zal de rechter na de zitting uitspraak doen. Ook hier geldt: als de kantonrechter de schuldeiser in het gelijk stelt, moet u de kosten van de zitting betalen.

Klik hier voor de stappen in de dagvaardingsprocedure kanton.

Contact

Altijd bereikbaar

Contact

Ma. t/m vr. 9.00 - 17.00 uur
Willem II Straat 33-35, 5038 BC Tilburg

Postbus 737
5000 AS Tilburg

Tel.: 013 - 5838080
Ma. t/m vr.: 9:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30
Fax: 013 - 5434359

Plan uw route